13 Ağustos 2017 Pazar

En Çok Tıklanan Blog Konuları Nelerdir

Günümüzde nerede ise her kategori ile ilgili bir blog var. Fakat bu kesinlikle tüm bu blogların kaliteli içerikler ürettiğini ya da onlara rakip olunamayacağı anlamına gelmiyor!

En çok tıklanan blog konuları hakkında yazmak doğru bir araştırma. Fakat genellikle çoğumuzun yaptığı bir yanlıştan ve olayın asıl felsefesinden biraz bahsetmek istiyorum:

Blog yazılarınızın okunabilmesi  ve dolayısıyla para kazanabilmeniz için seçtiğiniz konuların belli başlı bir kitlenin ilgi alanına hitap etmesi gerekir. Bu kimi zaman büyük bir kitle olabileceği gibi kimi zaman da sınırlı bir kitle de olabilir.

Kitlenin sınırlı olması sizi hayal kırıklığına uğratmasın. Sonuçta bireysel bir yazarsınız ve belki de bütçeniz kısıtlı. Kategorinizi daha genel tutup hiç sıralamada yer alamamaktansa kategorinizi daha özel tutup daha fazla hit almak oldukça mantıklı olacaktır.

Blog açmaya karar vermek

Kimi arkadaşına imrendiğinden kimi herkes bu işi yapıyor ben niye yapmıyorum demekten kimi de gerçekten planlı bir şekilde ben blog yazarı olacağım diyerekten blog açmaya karar veriyor. Anlayacağınız herkesin bir sebebi var…

Benim de bir sebebim var olmasına var da hangi konuda yazacağımdan emin değilim

Tam da aklınızdaki cümle değil mi!!!

Çoğu kimse aman ben yazayım da ister okur ister okumazla fikriyle yola çıkmaz. Sonuçta yazınızın birileri tarafından okunması sizi bir sonraki çalışmanızda motive edecektir.

Peki en çok tıklanan blog konuları nelerdir? Kimler ne tür yazılara daha fazla ilgi gösteriyor?

Evet yazdığınız yazının popüler ve tık alma potansiyelinin yüksek olması önemli ama burada sizin performansınız da önemli. Yani şimdi size desem ki en popüler konuların başında gebelik geliyor ve sizin bu konuda zerre bilginiz yoksa ne yapacaksınız?

Konu önemli evet. Ama sizin de bu işi ne kadar yapabileceğiniz ve sürdürebileceğiniz de çok önemli. Peki ne yapacağız?

Aklınıza gelebilecek hemen hemen tüm konuların bir alıcısı var. Moda, beden sağlığı, teknoloji, yemek, diyet, spor, magazin, çocuk sağlığı… Listeyi artırmak mümkün.

Şu anda popüler olan ise o işin tecrübesini yaşayan kişinin yazması. Yani kitaplara merakı olanın kitap blogu açması. Bir erkeğin, anne – bebek sağlığı konusunda yazması değil!!!

O yüzden size tavsiyem blogunuzun sizi ziyaretçi sayısıyla tatmin etmesini istiyorsanız daha çok hakim olduğunuz konularda yazmanız. Günlük kelime aranma hacmi 100-200 olsa bile.

Günlük aranma hacmi 10K olan bir kategoriden hit alamayacağınızı bile bile yazmanız size bir faydası olur mu. Tabi ki HAYIR!!!

Umarım az çok işin felsefesini anlatabilmişimdir. Şimdi gelelim biraz da sizlere yazabileceğiniz konuları önermeye:

Blog konusu önerileri

  • 1 – Anne çocuk
  • 2 – Seyehat
  • 3 – Hobi kendin yap
  • 4 – Ülke tanıtım (insanların yaşamı, gezilecek yerler vs)
  • 5 – Meslek rehberi, çalışma zorlukları, maaş durumları
  • 6 – Ürün deneme, kullanıcı yorumları
  • 7 – Alış veriş rehberi (Ne nerede ucuza alınır)

Yine tekrar etmekte fayda var : Blog konusu seçerken dikkat etmeniz gereken, ilgilendiğiniz, sevdiğiniz ve yazarken zevk alacağınız bir konu belirlemenizdir. Unutmadan! Hayata dair her şey sloganıyla yola çıkan çoğu blog artık yok.

Previous Post
First

1 yorum:

  1. Aslında olayı sizin dediğiniz "Günlük aranma hacmi 10K olan bir kategoriden hit alamayacağınızı bile bile yazmanız size bir faydası olur mu? - olmaz" bu yönden düşünememiştim. Tşk

    YanıtlaSil