19 Ağustos 2017 Cumartesi

Blog Ziyaretçi Sayısını Artırmak İçin En Etkili Yöntem Hangisidir?

blog-ziyaretçi-sayısını-artırmak

Çok fazla trafiği olan bir blog, her yazarın hayalidir aslında. Çünkü daha fazla ziyaretçi daha fazla kazanç potansiyeli anlamına gelmektedir.

Harika bir blog açtınız içeriğiniz doyurucu ve tasarımınız göze hoş geliyor. Başlangıç olarak sizi tatmin de ediyor ama bir sorun var: Sitenizi kimse ziyaret etmiyor. İşte bu noktada blog ziyaretçi sayısını artırmak için en etkili yöntem hangileri onları tartışacağız:

Öncelikle olarak şunu belirtmek isterim ki ziyaretçi sayısı problemi blog yazarlığına yeni başlayanlardan tutun da bu uğurda yıllardır emek vermiş herkesin ortak problemi. O yüzden sitenizin hitini sadece siz dert etmiyorsunuz. Bu konuda yanlız değilsiniz, üzülmeyin!

Şimdi gelelim popüler bloglarca uygulanan taktiklere…

Bu benim ürünüm diyebileceğiniz içerik hazırlayın!

Bir ekmek, makina ya da araba üretmiyorsunuz ama nihayetinde siz de onları üretenler gibi bir ürün ortaya koyuyorsunuz. Ürettiğiniz ürüne bu benim, bunu ben oluşturdum gibilerinden güvenmeniz gerekiyor. Güveneceksiniz ki içeriğinizi pazarlayasınız.

Oluşturacağınız içerik konusunda liderlik edebilecek ve örnek gösterilebilecek bir içerik olmalı. Böylece birileri sizi referans gösterecek ve bu da sıralamada yükselmenizi sağlayacaktır. Aynı zamanda marka bilinirliliğini artıracaktır.

Son dönemde bu konuda farkındalık oluştuğunu söyleyebilirim. Artık yazılar daha derin ve daha uzun soluklu oluyor. Siz de bu modaya uyun :)

Diğer blogları yorumlayın

İçeriğinizi pazarlamanın en etkili yöntemlerinden birisi de blog yorumlamak. Özellikle kategorinizdeki yazılara etkili bir yorum bıraktığınız zaman hem okuyucuların hem de yazarın dikkatini rahatlıkla çekebiliyorsunuz. Bu şekilde sitenize ulaşan kişiler de sizin yazılarınızı okumaya ve faydalı bulursa da okuyucunuz olmaya başlıyorlar.

Burada sizlere şu uyarıyı da yapmadan geçemeyeceğim:

Yapacağınız yorum blog yazısına mutlaka değer katmalı ve okuyucuların dikkatini çekmeli. Yazıyla alakası olmayan ve SPAM olarak algılanabilecek yorumlar ile “teşekkürler”, “güzel yazı” gibi kısa yorumlar yapmamaya çalışın. Bu konuda blog sahipleri emin olun filtre ayarlıyorlar.

Bir diğer önemli husus da yorum sırası. İlk 3 sıradaki yorumların daha çok okunacağı tecrübe edilmiş. Bu yüzden ilk sırayı almaya çalışın.

Yazı başlığını hazırlarken önce okuyucular sonra arama motorları

Google bir yazıda kullanıcı davranışını kontrol ediyor. Yani bir okuyucu yazınıza ulaşmış ve sitenizde vakit geçirmişse bu, kullanıcının yaptığı sorguyla ilgili olarak tam isabet ulaştığı bir konu anlamına gelmektedir.

İlk etapta okuyucuyu çekmek için yazı başlığınız sayısal ifadeler, merak uyandıran tamlamalar içerebilir. Yani Çilek reçeli nasıl yapılır değil de

  • Damakta unutulmaz tad bırakacak çilek reçeli nasıl yapılır
  • Uzman aşçıların çilek nasıl yapılır konusunda işaret ettiği 5 püf noktası

Sosyal Medya

Sanırım sosyal medyanın artık ne kadar güçlü olduğunu hepimiz biliyoruz. Kullanıcıların sosyal medya üzerinde daha aktif olmaları ve markalarla bu platformlar üzerinden etkileşime girmeleri nedeniyle, sosyal medyadan gelen trafikler bir hayli fazla.

Birisi arkadaşlarından bir tavsiye alıyorsa bunu önemser ve insanlar daima bu tür bir eğilim içerisinde olurlar. Google da bu durumu anlar ve içeriği derecelendirme konusunda sosyal medyayı iyi bir sinyal olarak nitelendirir.

Sizlere tavsiyem aynı içeriğinizi farklı zamanlarda farklı başlığı kullanarak birden fazla kez paylaşın. Bunun en etkili yöntemi de yazı içinden alıntı yapıp bir soru yönelterek kullanıcıları etkileşime geçirmek olacaktır.

Aynı zamanda sosyal medya üzerinde yaptığınız paylaşımların analizlerini yapmanız da oldukça önemli. Facebook İstatistikleri ve Twitter Analytics üzerinden paylaşımlarınızın ne kadar etkileşim aldığını öğrenebilirsiniz.

Misafir yazar olun

Yazmış olduğunuz kaliteli  ve hiç bir yerde yayınlanmamış içerikleri, kendi sektörünüzle alakalı bloglarda hedefinize uygun olarak yayınlama işlemi misafir yazarlık olarak adlandırılmaktadır. Trafiği ve okuyucu kitlesi yüksek olan bloglarda yayınladığınız içerikler geniş kullanıcı kitlelerine ulaşacağı için gerek okuyucuların kendi sitelerinde, gerekse sosyal medya üzerinde paylaşımlar alarak size backlink ve hit imkanı sağlayacaktır.

DA değeri yüksek ve sitenizin konusuna [ en çok tıklanan blog konuları ] daha yakın olan bir siteden alacağınız backlink ile SEO açısından önemli bir kazanım elde etmiş olursunuz. Yapmanız gereken her site için farklı koşulları bulunan misafir yazarlık bölümündeki açıklamaları dikkatlice okumak ve buna uygun hazırlayacağınız makaleleri ilgilisine ulaştırmak olacaktır.

Yukarıda sizlerle blog ziyaretçi sayısını artırmak için kullanabileceğiniz farklı yöntemleri paylaştım. Bunlara ilaveten reklam verme, forumlar, dizinlere ekleme vb işlemlerini de deneyebilirsiniz.

Peki sizce hangi yöntem daha etkili?

Latest
Next Post

1 yorum:

  1. Sanırım bu sorunun cevabına sosyal medya diyebilirim. İyi bir kitleniz varsa çok rahat hit alabiliyorsunuz.

    YanıtlaSil